Tuulemantorttu ("mokkapalat")
Tuulemantorttu, sillä nimellä on kulkenut minun lapsuudesta lähtien nämä "mokkapalat". Voi olla, että ajan saatossa on joku kuullut nimen väärin (Tuuloman torttu nimellä löytyy ohjeita) ja alkuperäinen ohje on vaalealla pohjalla...mutta oli miten oli, Tuulemantorttu se on minulle!
Pohja on aika tuhti ja ohje riittää isolle (60cm uuni) pellille, ja tämä mielestäni on parempaa kuin moni muu futisturnauksessa maistamani mokkapala.
Tuulemantorttu pohja:
4 kpl kanamunia4,5 dl sokeria
200g voita sulatettuna
2,25 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
Päällinen:
Pieni paketti (225-250g) tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaota
4 rkl kylmää vahvaa kahvia
4 rkl voita sulana
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Sekoita keskenään jauhota, kaakao, leivinjauhe ja vaniliasokeri.
3. Sulata rasva kattilassa ja sekoita siihen maito.
4. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.
5. Sekoita vaahdon joukkoon voi-maitoseos sekä jauhoseos. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina syvälle uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Paista 200 asteisessa uunissa n.20min.
Aloitan kuorrutteen valmistaminen paria minuuttia ennen kuin pohja on valmis. Sekoita tomusokeri, kaakao, voi ja kahvi levittyväksi (ei juoksevaksi!) kuorrutteeksi. Levitä kuorrute välittömästi uunista otetun kuuman piirakan päälle. Ripottele päälle haluamiasi koristeita, kookoshiutaleita, strösseleitä tms.
Kommentit
Lähetä kommentti