Taivaallinen juustokakku
Mansikka-valkosuklaa Mascarponekakku
Pohjan ainekset:
200 g Digestive keksejä (tai Oreo keksejä)75 g voita (50g jos käytät Oreoita tai muita täytekeksejä)
Täytteen ainekset:
400-500 g mascarponejuustoa (tai 1 mascarpone + 1 vaniljatuorejuusto)
130 g Pandan valkosuklaalevy
2,5 dl Flora Vanilla kasvirasvasekoitetta
2 kpl kananmunan valkuaisia
½ dl taloussokeria
5 kpl liivatelehtiä
1 dl vettä
Kuorrutuksen ainekset:
4 dl mansikkasosetta (noin 1 l tuoreita/pakaste mansikoita)4 kpl liivatelehtiä
sokeria maun mukaan
½ dl vettä
Valmistus:
1. Jätä voi lämpiämään huoneenlämpöön ja murenna keksit tehosekoittimessa hienoksi. Voit myös sulattaa voita varovasti mikroaaltouunissa. Kun voi on pehmennyt, lisää se keksimurskan sekaan ja sekoita niin että taikina kiinteytyy. Ota irtopohjavuoka ja vuoraa se leivinpaperilla reunoja myöten. Painele keksipohja tasaisesti vuoan pohjalle ja laita jäähtymään jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.
2. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
3. Laita 1 dl vettä kattilan pohjalle ja päälle kulho. Erottele munan valkuaiset keltuaisista kulhoon sokerin kanssa, vatkaa vaahdoksi vesihauteessa.
4. Vaahdota Flora Vanilla toisessa kulhossa ja sulata vielä valkosuklaa mikroaaltouunissa.
Kun munavaahto on valmista, lisää liivatteet kuumaan vesitilkkaan.
5. Yhdistä nyt munavaahto, vaniljavaahto, mascarpone/tuorejuusto ja valkosuklaa samaan kulhoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vielä liivatevesi sekaan edelleen sekoittaen massaa.
6. Ota kakkupohja jääkaapista ja kaada juusto pohjan päälle. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään.
On tärkeää että kakku on täysin jähmettynyt ennen kuorrutteen lisäämistä.
7. Tee kuorrute kun kakku on riittävän jähmettynyt. Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta tuoreet mansikat tehosekoittimella ja laita ½ dl vettä kattilaan, sulata liivatteet. Yhdistä mansikkasose ja liivatevesi ja anna jäähtyä hetken aikaa sekoittaen jottei massa hyydy liian aikaisin. Jos kuorrute on liian kuumaa, voi se osaltaan sulattaa juustokakkua ja sekoittaa kerrokset.
Kun seos on jäähtynyt, ota kakku jääkaapista ja kaada kuorrute kakun pinnalle. Laita tämän jälkeen kakku takaisin jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Koristele kakku suklaalla, marjoilla, macaronseilla tms. Huom! Makeiset, strösselit yms. sokeriset koristeet sulavat nopeasti kiillepinnan päälle joten ne kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua.
Määrästä tulee 18 reilun kokoista todella herkullista kakkupalaa.
Perusohje helposti muokattavissa, kuten alla oleva Mango-passionjuustokakku.
Vaihda toinen mascarpone passionrahkaan ja tee kiille Bonnen mangososeesta + 2 passionhedelmää (3 dl + 3 liivatetta).

Kommentit
Lähetä kommentti