Gluteeniton Mallasleipä


No nyt löytyi toimiva ohje! Perinteistä Mallasleipää tulee tehtyä joulun alla kyllästymiseen asti ja ympäristöstä on tullut painetta, että pitäisi tehdä myös gluteenitonta mallasleipää.
Gluteenittomia ohjeita on tullut kahlattua läpi mutta niissä on kaikissa reilusti tattaria ja se taas ei meille pahan allergian vuoksi sovi. Tämä ohje löytyi alun perin täältä ja se oli helposti muokattavissa tattarittomaksi.
Leipä on pariin kertaan testattu ja hyväksi havaittu, tosin hintansa puolesta tästä ei ihan taida tulla meidän duunipaikan joulumyyjäisten hittiä 😉

Gluteeniton Mallasleipä 

0,5 litraa tummaa gluteenitonta olutta (Kukko)
1 pss kuivahiivaa 
1 rkl psylliumia
1 1/2 dl tummaa siirappia
2 dl pellavarouhetta
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl suolaa

voiteluun
2 rkl siirappia
2 rkl vettä

Tee näin:
Kaada kulhoon olut, hiiva ja psyllium. Sekoita ja anna turvota noin viisi minuuttia.
Lisää siirappi ja kaikki kuivat aineet. Sekoita yleiskoneella tai puuhaarukalla n. 5 minuuttia.
Voitele yksi leipävuoka (n.24x10cm) ja siirrä taikina vuokaan.
Anna kohota jääkaapissa yön yli.
Nosta vuoka huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.
Sivele pari kertaa paiston loppuvaiheessa siirapin ja veden sekoituksella.
Anna jäähtyä ja tarjoile.

Leipäset savulohi- ja porotäytteellä



Kommentit

Suositut tekstit