Porkkana Cupcakes (gluteeniton ja vege)


Nykymaailmassa perusleipurilla on kaiken maailman haastetta kohdattavana...allergiat ja aatteelliset ruokavaliot. Tämän ideointi lähti puhtaasti siitä, että ystäväni on keliaakikko sekä allerginen kananmunalle...ja halutessaan tästä saa helposti kuorrutteen aineita vaihtamalla täysin vegaanisen.

Alkuperäinen ohje näihin täydellisiin porkkana cupcakeseihin löytyy Wicked Sweet Kitchenin blogista. Itse muokkasin ohjetta gluteenittomuuden sekä munattomuuden osalta.

Ainekset:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½-1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
n. 3 porkkanaa, 3 dl hienoa raastetta
1 3/4 dl sokeria
3/5 dl muscovadosokeria
1 kikhernepaketin liemi (alkup. 2 munaa)
1 3/4 dl rypsiöljyä

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue muffinssipelti (12kpl) paperivuoilla. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, laita sivuun.
2. Vatkaa sähkövatkaimella kikherneiden neste kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri, muscovadosokeri ja vatkaa, niin että ne sekoittuvat hyvin. Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan, vatkaa koko ajan kunnes taikina on tasaista, n. 1 min.
3. Lisää hieno porkkanaraaste ja siivilöi kuivat ainekset sekaan. Sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista keskellä uunia noin 20 minuuttia. Mikäli teet yhden kakun n. 30 min, kokeile kypsyys puutikulla, tikun pitää tulla puhtaana ulos. Anna jäähtyä ritilällä.
4. Tee sitten kuorrutus.
(Kikherneet voi voi paahtaa öljyttynä ja maustettuna 200 astetta 30min naposteltaviksi tai salaatin kanssa syötäviksi...kaloreita vain noin 150kcal/100g kun suolapähkinöissä yli 600...)

Kuorrutus (riittää 24 cupcakesiin):
330g (suolatonta) voita
5 kuppia (vajaa12dl) tomusokeria
2,5tl vaniljauutetta
2 ruokalusikallista rasvaista vispikermaa

Tee näin:
1. kuutio hieman lämmennyt voi ja vatkaa sitä tehosekoittimella pari minuuttia kunnes voi vaalenee
2. lisää pari kupillista tomusokeria ja vatkaa varovasti sekaan
3. lisää pari kupillista tomusokeria ja vaniljauute ja vatkaa kuorrutetta pari minuuttia
4. lisää loput tomusokerista ja kerma, vatkaa kuohkeaksi muutama minuutti
5. jos värjäät kuorrutteen, jaa se nyt osiin ja lisää haluamasi geeliväri

Kokonaan vegeversiossa käytä kuorrutukseen margariinia tai tee kuorrute vegetuorejuustosta tms. rasvaa kevyemmästä tuotteesta.
Itse käytin tätä koska vegaanisuus ei nyt ollut pakollista ja kuorrutteen värjääminen on helpompaa tällä massalla.

Kuva sivustolta josta alkuperäinen ohje kuorrutukseen.


Kommentit

Suositut tekstit